Engelli renciye merdiven engeli
2010-05-02 09:22

  OSMANYE - Osmaniye`nin Kadirli ilesinde, Parasz Yatllk ve Bursluluk Snav`na girmek isteyen engelli renci merdiven engeline takld.
Prof. Dr. Halet ambel lkretim Okulu 5. snf rencisi 13 yandaki Selin Demirkafa, snav giri belgesinde engeli yazmasna ramen st katlardaki snflarda snava girmek zorunda kald.

Selin, Kadirli Lisesi`nde snava girecei ikinci kattaki snfna, anne Aye Demirkafa`nn kucanda kabildi. Anne Demirkafa, okulun giriinde kzn kucana alarak merdivenlerden st kata snava girecei snfa kadar karrken, bu duruma tepki gsterdi.

Bir aydr kznn snava rahat girebilmesi iin uratn kaydeden Anne Demirkafa, "Ankara`ya kzmn engelli olduuna dair rapor gnderdik. Snav giri belgesinde `Bedensel yetersizlik, giri katta bulunan salonlarda, masa ve sra rencinin zelliklerine uygun olarak dzenlenecek` yazmasna ramen kzm srtmda st katta bulunan snfna kardm. Bunun dikkate alnmamasna anlam veremiyorum." dedi.

Getiimiz gnlerde Kozan`da devlet tarafndan yaplan bir snavda 1 renci iin 11 kiinin grevlendirildiini hatrlatan Demirkafa, "Kzm engelli ve onun eitim almas iin elimden geleni yapacam. Kzm iin zemin katta bir yer ayarlanamaz myd ? Bir okulda bir kii iin bir ok retmenin grev aldn televizyonlarda hepimiz grdk. Benim engelli kzm iin bir kolaylk salansa ne olurdu sanki." diye konutu.

Okuduu okulda asansr olmad iin kzn her gn 3. kattaki snfna kucanda kardn ve bu yzden belft olduunu syleyen anne Demirkafa, "Kzm 13 yldr engelli. Okumas iin ne gerekiyorsa yapyorum. Okula akl araba ile geliyoruz, fakat 3 katl okulda asansr olmad iin kzm srtmda 2. ve 3. kattaki dersliklere karmak zorunda kalyorum. Ders bittiinde teneffse aaya indiriyorum, tekrar 3. kata karyorum. Bu ekilde gnde 3-4 kez merdivenleri inip kyoruz, bu da yetmiyormu gibi bir de snavda yzlerce ocuun nnde kzm merdivenlerden srtmda karyorum." eklinde konutu.




OSMANYE,Osmaniye Haber,Osmaniye




Bu haber 1575 kez okundu.

YORUMLAR
Bu haber iin henuz herhangi bir yorum yapılmadı.
Yorum eklemek iin tıklayın.
  Diger GNCEL Haberleri

Tayini kan ube Mdrlerine Veda
OSMANYE Gda, Tarm ve Hayvanclk il mdrlnde grevli iken, bakanln uygulamaya koyduu rotasyon sonucunda tayini kan ube mdrleri iin veda treni yapld.
Osmaniye`de Pazar Gn Elektirik Kesintisi
Trkiye Elektrik letim A.. (TEA)`a ait Trafo Merkezinde yaplacak bakm onarm almalar nedeni Pazar gn baz mahallelerde 10 saat sreyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Engelli renciye merdiven engeli
OSMANYE - Osmaniye`nin Kadirli ilesinde, Parasz Yatllk ve Bursluluk Snav`na girmek isteyen engelli renci merdi...
Baheli Bulvar`nn 4. Etabda Ald.
Osmaniye Belediyesi tarafndan yapm tamamlanan Devlet Baheli Bulvar’nn 4.Etab dzenlenen trenle hizmete ald.
  OSMANİYE FİRMA REHBERİ
 » Emlak » Ayakkab  » ieki » zel Hastaneler  » Bankalar » Bilgisayar » Cep Telefoncular » Dershaneler » Eczane » Elektriki  » Fotograf Stdyosu » Gazeteler  » Giyim Mazalar  » Hipermarket » Hrdavat  » Kafeler  » Kitap-Krtasiye  » Kuafrler » Kuyumcular  » Mobilya-Dekorasyon  » Okullar  » Oteller-Pansiyonlar  » Oto Galericiler  » Oto Yedek Para  » Otobs letmeleri  » Poliklinikler  » Radyolar  » Reklam-Tabela  » Restorantlar  » Saat Sat-Tamir  » Src Kurslar
Kolayarabul
  VIDEO HABER
    Vali Cerrah' Hi Byle Grmediniz
Greve balad gnden bu yana zellikle Osmaniye yerfstnn tantm iin byk aba
    Kurtlar Vadisi Pusu 89. Blm
Kurtlar Vadisi Pusu 89. Blmyle yine nefesleri kesecek. skender Byk, Memati'yi vuracak. skender tam kurunla Memati'yi yaralayacak
    Kapy at ve...
Kurtlar Vadisi Pusu, bu hafta sezonun en heyecanl blmlerinden biriyle ekranlara geliyor.
Yalcin Ticaret
  bir Tulip Systems sitesidir © Tm haklari saklidir. Izinsiz ve kaynak gsterilemeden yayinlanamaz.